پروژه بررسی وضعیت بهداشت بوفه های مدارس و تأثیر آموزش بر متصدیان بوفه های مذکور در شهر اهواز (word)
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 13
بررسی وضعیت بهداشت بوفه های مدارس و تأثیر آموزش بر متصدیان بوفه های مذکور در شهر اهواز
دکتر غلامرضا شریفی راد: استادیار آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز مریم عمیدی مظاهری : کارشناس ارشد آموزش بهداشت دانشگاه تربیت مدرس کلثوم اکبرزاده: کارشناس پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز
واژه های کلیدی: بهداشت مواد غذایی، بهداشت فردی فروشنده، مدارس، بوفه های مدارس
چکیده مقدمه : تغذیه مناسب و متنوع یکی از اساسیترین پایههای سلامتی را به خوداختصاص میدهد. با توجه بهتعداد زیاد دانشآموزان در کشور ما (حدود 5/18میلیون نفر) و بالطبع تعداد زیاد مدارس ضرورت توجه به تغذیه در مدارس بیشترمیشود. هدف از این تحقیق کنترل وضعیت بهداشتی فروشگاههای مواد غذایی مدارس شهر اصفهان در ســال 83-1382 و نیز انجام یک مداخله آموزشی بر روی متصدیان فروشگاههایمذکور و بررسی تأثیر آن در بهبود شرایط قابل تغییر بوده است. مواد و روشها: این تحقیق یک مطالعه توصیفی مقطعی نیمه تجربی بود. ازمیان 5673 مدرسه کل شهر اصفهان تعداد 310 مدرسه به روش نمونه گیری غیراحتمالی آسان انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از چک لیستکه در سه قسمت بهداشت فردی فروشنده ,بهداشت محیط فروشگاه ,بهداشت مواد غذایی تنظیم شده بود، توسط پرسشگران تعلیمدیده بصورت مشاهدهای تکمیل شد. مداخله آموزشی در مواردی که توسط آموزش قابل تغییر بود صورت گرفت. پس از گذشت 4 ماه از انجام مداخله آموزشی مجدداً وضعیت بهداشتی مدارس بررسی و با قبل از آموزش مقایسه شد اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شد.یافته های پژوهش: بطورکلی 5/46% مدارس از نظر بهداشت فردی، 5/34% مدارس از نظر بهداشت محیط فروشگاه وضعیت نامناسب داشتند. 9/3% مدارس ازنظر بهداشت فردی فروشنده، 8/4% مدارس از نظر محیط فروشگاه و 4/97% مدارس از نظر بهداشت مواد غذایی وضعیت مناسب داشتند. از نظر وضعیت کلی بهداشت فروشگاه 7/28% (89 مورد) وضعیت نامناسب و 7/37% (117 مورد) وضعیت نسبتاً مناسب و 6/33% وضعیت مناسب دارند. نتایج نشان داد که قبل و بعد از مداخله تغییر معنی داری در وضعیت فروشگاهها دیده نشد.نتیجهگیرینهایی: بر اساس یافتهها وضعیت بهداشت محیط و بهداشت فردی فروشندگان نامطلوب است و نیاز به توجه بیشتری دارد نتایج آزمون ویلکاکسون نشان داد که آموزش فردی متصدیان تأثیر چشمگیری در بهبود وضعیت بهداشتی فروشگاه مدارس ندارد. بنابراین لازم است از روشهایی که ضمانتاجرایی بیشتری دارند استفاده شود.
مقدمه کودکان آیندهسازان کشور میباشند و هرگونه کم توجهی در حفظ و تأمین سلامتی آنان باعث بروز ضایعهای جبران ناپذیر در کشور می گردد . مدرسه بعنوان کانون تعلیم و تربیت و مکانی که دسترسی به دانشآموزان در آنجا به راحتیامکانپذیر است میتواند محل کسب آگاهی و تربیت بهداشتی آنها نیز باشد (1). تغذیه ضمن آنکه نیاز اصلی انسان و دیگر موجودات زنده را برای زیستن فراهم میکند اگر به طور صحیحصورت نگیرد, عامل اصلی بروز بیماریها و مرگ و میر انسانها به حساب میآید. در بسیاری از کشورهای جهان هر سال در اثر سوء تغذیه میلیونها کودک و نوجوان به کام مرگ کشانده میشوند(2). با توجه به نقش و اهمیت تغذیه در سلامتی و بهداشت، لزوم توجه بیشتر به رژیم غذایی متعادل و متناسب مشخص میشود,چرا که تغذیه در سنین مدرسه نقش عمـدهای در یــادگــیری و کــارایی دانشآموزان بر عهده دارد. تغذیه صحیح یکی از مهمترین عوامل مؤثر در پیشرفت تحصیلی دانشآموزان و افزایش قدرت یادگیری است. موضوع تغذیه در کودکان و سنین نوجوانی علاوه بر نقش سلامت ساز و حیات بخش خود از جهات دیگری نیز مثل بهبود جریان رشد، پیشگیری از بروز عفونتهای گوارشی، تنفسی، یا زمینه ساز بهبود سریعتر اینبیماریها پس از بروز و بالاخره مؤثر در کاهش مرگ و میر میباشد. از این رو همیشه تغذیه متناسب و دور از اسراف در ایجاد و استقرار سلامت کودکان بعنوان یکی از محورهای مهم بهداشتی مورد توجه بوده و تاثیر آن بر رشد و تندرستی کودک را به میزان زیادی میتوان به این امر مربوط دانست (3). طبق برآورد شورای تحقیقات ملی آمریکا، حداقل کالری مورد نیاز روزانه کودکان و نوجوانان سالم برحسب میانه قد، وزن و جنس برای انجام فعالیتهای سبک به شرح زیر میباشد (4):
/
در بین کودکان سن مدرسه رفتارهای ناسالم تغذیهای فراوان به چشم میخورد. مثلا آنها معمولااز وعدههای غذایی روزانه بویژه صبحانه صرف نظر میکنند.از دیگر رفتارهای ناسالم تغذیهایکودکان که در بین آنها شایعتر است مصرف فراوان خوراکیهای آماده و تنقلات میباشد که از علل برشمرده در این مورد طعم جذاب آنها، آماده بودن و طبخ راحت آنها، قیمت مناسب بعضی از آنها و عدم مزاحمت در مورد اوقات فراغت برای تناول آنهاست(12). کودکان در سنین مدرسه نیز به دلایل افزایش طبیعی اشتهایشان، تحت تأثیر دوستان و دسترسی به پول توجیبی بیشتر، برای خرید مواد غذایی بی ارزش تحریک می شوند(5). با توجه به تعداد زیاد دانشآموزان در کشور ما ( حدود 5/18میلیون) و بالطبع تعداد زیاد مدارس ضرورت توجه به مدارس بیشتر میشود (6). در این خصوص لازم به ذکر است، در اکثر مدارس فروشگاه یا بوفه ای برای عرضه مواد غذایی به دانش آموزان وجود دارد که هیچ برنامه مشخص برای نظارت و
سایر محصولات :
پروژه بریکرهای فشار قوی 15 ص (word)
لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت...
پروژه برنامه درسی دوره انتضامات و نگهبان (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت فایل...
پروژه برقگیرها 21 ص (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه برق51 (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت فایل...
پروژه برق1 (word)لینک دانلود و...
پروژه برق (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه برق گیر (word)لینک دانلود و...
پروژه برق و الکتریسیته 58 ص (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه برق هسته (word)لینک دانلود و...
پروژه برق هسته ای 30 ص (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه برق هسته ا (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه برق منطقه ای و نیروگاه برق (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه برق قدرت 49 ص (word)لینک دانلود و...
پروژه برق صنعتی (word)لینک دانلود و...
پروژه برق ساختمان 25 ص (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه برق خودرو (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه برق 56 ص (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه برق 25 ص (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه برق 22 (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه برق 17 ص (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت فایل...
پروژه برق 10ص (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت...
پروژه برق (3) (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت فایل...
پروژه برق (2) (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت فایل...
پروژه بررسی و مقایسه میزان پرخاشگری بین دانش آموزان ورزشکار رشته های منتخب1 (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه بررسی و مقایسه میزان پرخاشگری بین دانش آموزان ورزشکار رشته های منتخب (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه بررسی و مقایسه علل و عوامل موثر در پیشرفت تحصسیلی دانش آموزان (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت فایل...
پروژه بررسی نگرش والدین (word)لینک دانلود و...
پروژه بررسی نمرات یک دانش آموز (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه بررسی میزان درآمد والدین با وضعیت پیشرفت تحصیلی دانش آموزان (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت...
پروژه بررسی وضعیت سلامت اجتمایی بر اقتصاد و آمادگی جسمانی دانش آموزان (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه برق dc و ec (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت...
پروژه برق dc (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه بررسی وضعیت بهداشت بوفه های مدارس و تأثیر آموزش بر متصدیان بوفه های مذکور در شهر اهواز (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه پروژه برق مخابرات ایذه (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه بررسی میزان تاثیر تدریس معلم در یادگیری دانش آموزان مقطع دوم راهنمایی ایذه (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه بررسی نوع ارتباط میان پذیرش اجتماعی بدن و مدیریت بدن در زنان (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه برنامه ریزی اوقات فراغت برای جوانان این مرز خوب (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت...
پروژه بررسی میزان سواد والدین بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان (word)لینک دانلود و خرید پایین...
پروژه بررسی نوع ارتباط میان پذیرش اجتماعی بدن و مدیریت بدن (word)لینک دانلود و خرید...
پروژه بررسی نقش کتابخانه ها در مدارس شهرستان ایذه (word)لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتفرمت فایل...
تحقیق در مورد کارگاه اصول عملیات واحد (چربی ها)
دانلود پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی پرورش گل و گیاه زینتی ,word
دانلود پروژه کامل کارآفرینی و طرح توجیهی پرورش شترمرغ ,( به همراه آموزش پرورش شتر مرغ), word
پاورپوینت در مورد جعل اسناد و راههای مقابله با آن
دانلود پروژه کامل کارآفرینی و طرح توجیهی پرورش شترمرغ ,( به همراه آموزش پرورش شتر مرغ), word
دانلود پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی پرورش گل و گیاه زینتی ,word
پروژه کار آفرینی راه اندازی مجتمع پرورش شتر مرغ
تحقیق در مورد اثرات قاچاق کالا
دانلود کارآفرینی طرح توجیهی پرورش شترمرغ
دانلود کارآفرینی و طرح توجیهی پرورش ماهی کپور
دانلود پروژه جامع کارآفرینی و طرح توجیهی تولید صندلی پلاستیکی
دانلود زندگی نامه فردوسی , word
پروژه کار آفرینی انواع پست های فشار قوی,word
دانلود کارآفرینی و طرح توجیهی آموزشگاه موسیقی ,word
دانلود پروژه کارآفرینی تولید الکل صنعتی از خرما, word
دانلود مقاله جامع و کامل انواع گیت در معماری کامپیوتر , word
تحقیق در مورد کارآفرینی در مدیریت علوم انسانی
تحقیق در مورد کارگاه اصول عملیات واحد (چربی ها)
دانلود مقاله زندگی نامه عطار نیشابوری , word
طرح توجیهی گلخانه(خیار – گوجه فلفل بادمجان) (بافرمت word)سال 95
کارآفرینی و طرح توجیهی تولید مبلمان
کارآفرینی و طرح توجیهی تولید خودکار
طرح توجیه فنی مالی و اقتصادی تولید نئوپان از برگ درخت خرما (بافرمت word)سال 95
دانلود پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی تولید تولید ترانس ,word
طرح توجیهی گلخانه(خیار – گوجه فلفل بادمجان) (بافرمت word)سال 95
طرح توجیهی تولیدقطعات بتنی (کارگاه بلوک سازی) (بافرمت word)سال 95
طرح توجیه فنی مالی و اقتصادی مرغداری (بافرمت word)سال 95
طرح توجیه فنی مالی و اقتصادی تولید نئوپان از برگ درخت خرما (بافرمت word)سال 95
طرح توجیه فنی مالی و اقتصادی تولید سبد (بافرمت word)سال 95
طرح توجیهی فنی فرایند تولید رب (بافرمت word)سال 95
طرح توجیهی کارخانه رب (بافرمت word)سال 95
طرح توجیه فنی مالی و اقتصادی بازیافت مواد پلاستیکی (بافرمت word)سال 95
دانلود پروژه بررسی میزان کاهش آلایندهای خروجی اگزوز دراثرسرویس و تنظیم موتور خودرو
دانلود مقاله کامل تبیین چشم انداز نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران در بسترجهانی شدن
پاورپوینت درباره فرایند جوشکاری پلاسما
پاورپوینت درباره غشا, فیلتراسیون و انواع غشا
پاورپوینت درباره فرآورده های شیلات
پاورپوینت درباره عوامل ضد میکروبی طبیعی و بازدارند در شیر
پاورپوینت درباره خط ویژوال کارآمد زیر تکنیک هایی برای روبات موبایل
کلمات کلیدی :بررسی وضعیت بهداشت وضعیت بهداشت بوفه زیاد دانشzwnj آموزانzwnj تعداد زیاد دانشzwnj بالطبعzwnj تعداد زیاد رفتارهایzwnj ناسالمzwnj تغذیهzwnj ناسالمzwnj تغذیهzwnj ایzwnj بهzwnj تعداد زیاد ضرورتzwnj توجهzwnj بهzwnj بوفه های توجهzwnj بهzwnj دانشzwnj آموزانzwnj بهداشتzwnj فردیzwnj تعداد زیاد نظر بهداشتzwnj وضعیتzwnj بهداشتیzwnj بهzwnj میzwnj مدارسzwnj وضعیتzwnj بهداشتzwnj تغذیهzwnj توجهzwnj بهداشت
- ۹۶/۰۶/۰۷